Osztályblog 10.b

Osztályblog 10.b

Földrajz

2020. március 16. - Osztályblog 10.b

Kedves Gyerekek!

 

Sajnos ebben a tanévben (2020-2021.) is online találkozunk, a tavalyi tanévhez hasonlóan folytatjuk a munkát idén is. 

Kitartást nektek!

Legyetek szorgalmasak!

 

K-FT

 

 

A mai naptól (2020. 03. 17.) a következő linken találjátok meg az órarendeteknek megfelelően földrajz  tantárgyból az aktuális feladatokat:

https://foldrajz9bnlgtavoktatas.blog.hu

Várom a bejelentkezéseiteket a Teams csoportunkba az órák időpontjában.

Nagyon sok érdekes dologról tanulunk még az év hátralevő részében.

Megtanuljuk, miért sósabb az egyik tenger, mint a másik, vagy hogyan keletkeznek a hullámok, miért mozognak a tengeráramlások, miért emelkedik vagy süllyed a tenger szintje naponta többször is. Milyen jó volt az az olaszországi kirándulás!Mennyi mindent láttunk akkor, és de gyönyörű is volt a tengerpart! De nézzük csak, mi van még hátra!Tanulunk majd a folyókról, a felszínalakító tevékenységükről, a tavak keletkezéséről-csak az a Balaton hiányzik még, ugye? -árvizekről, a vizek gazdasági jelentőségéről, a szennyezésükről, problematikájukról Hallottál már a túlhalászásról? Tudod, melyik a világ legszennyezettebb folyója? Elmesélheted, hova jártok wellneszezni, hol vannak a legjobb gyógyfürdők. Megismertetem veletek a gyönyörű karsztvidékek formakincseit, az "ördög munkáját", a csodás karsztbarlangok képződményeit, amit szeptemberben te is megcsodálhatsz majd a Felvidéken.

Bemutatom nektek az örök hó birodalmát, a jég felszínformáló tevékenységét. De választ kapsz majd arra is, hogy az ausztrál emberek miért töltik a Karácsonyt a tengerparton egy kis fürdőzéssel. Hogy meg tudjuk válaszolni ezt az egyszerű kérdést, megismerkedünk a földrajzi övezetesség típusaival, jellemzőivel. És semmi akadálya sem lesz az információk birtokában megszervezni a legnagyszerűbb kirándulásainkat!

Jó munkát kívánok!

Üdvözlettel,

Timi néni

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nlg9b.blog.hu/api/trackback/id/tr3615528500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása